Cloud Computing

Cloud Computing is een methode waarbij infrastructuren, platforms en/of software services over verschillende computers verdeeld worden. Deze onderdelen kunnen via een web interface benaderd worden. Een van de oudste en bekendste voorbeelden van Cloud Computing is bijvoorbeeld het afnemen van een webmail account (bijv. Hotmail, Gmail, Yahoo, etc.). Via een login komt de gebruiker bij de mail, die zich fysiek op gedeelde servers en computersystemen bevindt.

 

Een Cloud Platform is een platform waarmee ontwikkelaars enerzijds applicaties kunnen maken die in de cloud draaien en anderzijds services van de cloud kunnen gebruiken. Een combinative van beide is eveneens mogelijk. Andere namen voor een dergelijk platform zijn ‘on-demand platform’ of het bekendere ‘Platform as a Service’ (PaaS).

 

Software As A Service

Software as a service, vaak afgekort als SaaS, ook wel eens Software on Demand genoemd, is software die als een online dienst wordt aangeboden. U hoeft de software niet aan te schaffen, maar sluit een contract per maand per gebruiker bij ons af, eventueel in combinatie met andere parameters. Mega Bite zorgt voor installatie, onderhoud en beheer, de gebruiker benadert de software vanaf het datacenter van Mega Bite via het internet.  SaaS is een nieuwe vorm van Application Service Provider (ASP) diensten.

 

Onze SaaS diensten zijn:

Office365

Office 365 is een bundeling van de 2010-webversies van Office, Sharepoint, Exchange en Lync (voorheen Office communication Server). Office 365 is de opvolger van BPOS.

Naast nieuwe functionaliteit, nieuwe gebruikersschermen en koppelingen tussen de onderdelen van de suite heeft Office 365 als extra voordeel dat de nieuwe webdienst-suite beschikbaar is vanaf één gebruiker. Dit is met name interessant voor de vele ZZP-ers. Die groep kan dan ook gebruik gaan maken van het werken in de Microsoft “Cloud”.

 

Browser compatibiliteit

Office 365 is te benaderen via Microsoft-browsers, Firefox en Safari. In de nabije toekomst ook via Chrome van Google. Dit maakt de suite interesant voor eigelijk alle internet gebruikers.

Office 2013 op 5 apparaten.

Met uw Office 365 abonnement kunt u per gebruiker Office 2013 inatalleren op 5 verschillende apparaten.

Office 365 bij Mega Bite

Mega Bite is gecertificeerd reseller van Microsoft Office365 en biedt een compleet pakket van diensten voor de implementatie en ondersteuning van Microsoft Online Services binnen uw bedrijf aan.

 

Voor meer informatie over Office 365: http://office365.microsoft.com/

 

 

Hosted Exchange

Hosted Exchange is een complete, zakelijke e-mail oplossing waarbij e-mail, (gedeelde) agenda, (gedeelde) contactpersonen en taken altijd en overal online beschikbaar zijn. U maakt met Hosted Exchange van Mega Bite gebruik van zeer gebruiksvriendelijke webmail (Microsoft Outlook Webaccess) en ruime mailboxen.

Inleiding

Bedrijven worden steeds mobieler. U gaat naar klanten, beurzen en werkt thuis. Het is handig als u uw email en agenda altijd bij u heeft en kunt bijwerken. Met Hosted Exchange is dit mogelijk.Het systeem zorgt ervoor dat uw e-mail en agenda altijd worden bijgehouden. De e-mail kan direct naar uw PDA of smartphone worden doorgestuurd en de gemaakte afspraken in de PDA of smartphone staan ook direct in uw Microsoft Office Outlook.

U hoeft met de Hosted Echange geen dure eigen server te kopen, u kunt immers gebruik maken van het serverpark van Mega Bite. De installatie is eenvoudig. Verder kunt u zelf bepalen wie en voor welke onderdelen iemand toegang krijgt. Dankzij Hosted Exchange kunt u nu via het web, via uw PDA of smartphone en gewoon op kantoor via Microsoft Office Outlook bij uw agenda en e-mail.

Voordelen Hosted Exchange

 • Uw e-mail altijd en overal toegankelijk.
 • Agenda en e-mail delen met collega’s.
 • Flexibel, uw e-mailboxen zijn maandelijks opzegbaar.
 • Geen Exchange server en beheerder op uw kantoor nodig.
 • Outlook web services. Dit is volledige outlook toegang via internet. Een webmail met de functionaliteiten, look en feel van Outlook 2013.
 • Naast imap en pop3 ook Pushmail via telefoon, PDA of iPhone.

Niet meer investeren in software of emailserver

U maakt gebruik van gebruiksvriendelijke webmail (Microsoft Outlook Web Access) en ontvangt ruime mailboxen. Met Hosted Exchange hoeft u niet te investeren in (nieuwe) software en/of e-mailserver en bespaart u zo flink op onderhoud en beheer. U heeft niet langer een Exchange server op locatie nodig.

E-mail inlezen is al mogelijk met Oulook 2007 fo hoger, webmail of synchronisren via een Pocket PC (Windows Mobile 2003/2005 en 2006 device) en een Symbian smartphone, met behulp van ActiveSync/Mail for Exchange, thuis, op kantoor of onderweg met behulp van de dongel.

Hosted Exchange vs reguliere e-mail

POP3 e-mail 

 • Alleen e-mail
 • Reguliere webmail
 • U dient zelf een back-up te regelen
 • Individuele e-mailboxen
 • Onderweg e-mail via reguliere POP3 of imap
 • Vaste grootte van mailboxen

Hosted Exchange

 • Naast e-mail ook contacten, agenda en notities
 • Outlook webservices. Dit is volledige outlook toegang via internet.Een webmail met de functionaliteiten van Oulook 2013
 • Mogelijkheid om e-mail, agenda en contacten te delen met andere gebruikers
 • Naast imap en POP3 ook pushmail via telefoon, tablet, PDA of iPhone
 • Opslag van 50GB.

Hosted Exchange zorgt ervoor dat uw werknemers effectiever communiceren
en daardoor effeciënter kunnen werken.

 • Hosted Exchange is vollediger, heeft meer opslag en gegevens delen is makkelijker dan bij reguliere mail.
 • Onze Hosted Exchange oplossing biedt u technische en communicatiemogelijkheden die normaal gesproken voorbehouden zijn aan grote organisaties- zonder dure investeringen in kennis en hard- en software.
 • U concentreert zich op uw kernactiviteiten, wij helpen u daarbij door communicatie en bedrijfsprocessen zo eenvoudig mogelijk in te richten.

Outlook Web Access

OWA staat voor Outlook Web Access. Hiermee kan u toegang krijgen tot uw volledige e-mailbox, contactpersonen en agenda via uw internetbrowser. Handig voor zowel lezen van e-mail op locatie of thuis.

Doordat de gebruikersinterface grotendeels gelijk loopt met die van uw eigen Outlook is het gebruik zeer eenvoudig.Voor meer informatie, neem contact op met ons kantoor voor een afspraak met één van onze medewerkers.

Prijzen

Neem contact met ons op voor de hudige prijzen. U krijgt dan een mailbox van 50GB met ondersteuning van Outlook anywhere, Android, Windows mobile, Apple iPhone, Apple iPad en BlackBerry OWA. Daarnaast zijn er eenmalige opstartkosten voor het omzetten vanaf uw huidige omgeving.

Google apps

Mega Bite is Authorized Reseller van Google Apps

Wat is Google Apps?

Google Apps biedt voor uw domein de kracht van een eersteklas e-mailsysteem tegen een betaalbaar, voorspelbaar tarief van slechts € 40 per gebruiker per jaar.

Met Google Apps kunt u:

 • aangepaste e-mail voor uw domein krijgen (dat wil zeggen naam@uwdomein.nl) met Gmail voor bedrijven.
 • uw agenda’s online delen en beheren met Google Agenda.
 • heel eenvoudig websites voor teams maken met Google Sites.
 • eenvoudig en overzichtelijk samenwerken aan documenten, presentaties en spreadsheets met Google Documenten.

Bekijk de demo-video:

Kostenbesparing

Traditionele bedrijfsprogramma’s voor e-mail en samenwerking zijn vaak duur in aanschaf, configuratie en onderhoud.

Met Google Apps wordt alles online gehost, wat betekent dat u geen extra hardware of software hoeft aan te schaffen. Het gebruik van Google Apps zorgt voor minimale kosten voor onderhoud en upgrades, aangezien dit alles door Google wordt beheerd, waardoor uw IT-kosten nog lager uitvallen.

Bereken HIER hoeveel kosten u kunt besparen met Google Apps

Efficiënter werken

Google Apps gaat verder dan traditionele e-mailoplossingen en biedt u talrijke toepassingen waarmee u efficiënt kunt samenwerken met personen binnen en buiten uw bedrijf.

 • Google Documenten: dankzij online documenten, spreadsheets en presentaties kunt u uw werk eenvoudig binnen en buiten uw bedrijf delen. Met Google Documenten kunt u samenwerken aan dezelfde versie van een document en heeft u altijd toegang tot uw werk.
 • Google Sites: maak snel en eenvoudig een intranet zonder dat IT-ondersteuning nodig is met Google Sites. Laat projectteams sites maken en delen om te zorgen dat informatie in uw gehele bedrijf wordt gedeeld.
 • Google Video’s: deel video’s binnen uw bedrijf terwijl de veiligheid van uw gegevens gewaarborgd blijft. Ideaal voor het delen van bijvoorbeeld trainingsvideo’s of teamaankondigingen.

Voordelen

 • Wereldwijd toegankelijk vanaf elke internet-terminal.
 • Geen back-ups nodig
 • Maximale bestandsgrootte is een gigabyte
 • Ook off-line te gebruiken (via Google Gears)
 • Automatische versiegeschiedenis.
 • Makkelijk met andere mensen en adressen te delen.

Printen
Met de printknop kan men het document rechtstreeks afdrukken. Dit lukt niet vanuit elke internetwinkel.

Voordelen SaaS:

 • U hoeft de software en de daarvoor benodigde hardware niet aan te schaffen, maar betaalt slechts voor het gebruik ervan.
 • Elke gebruiker werkt met dezelfde software-versie.
 • De software en hardware wordt niet bij u geïnstalleerd, maar in het datacenter van Mega Bite. U heeft toegang tot de software via Internet.
 • Mega Bite verzorgt het applicatiebeheer, zoals het maken van back-ups, het onderhoud en de installatie van nieuwe versies en updates, beveiliging tegen ongeautoriseerde toegang, en dergelijke.

Platform As A Service

Het grote verschil tussen SaaS en PaaS is dat u bij PaaS uw eigen virtuele server(s) creëert binnen ons datacenter, waarop u uw eigen software draait. Mega Bite zorgt voor een optimale uptime van het systeem, maakt automatisch backups en geeft toegang tot de servers.

Onze PaaS platform zorgt voor een veilige goed beheerde basis voor uw servercapaciteit en functies. U neemt de rekenkracht, geheugen en data-opslag af die u nodig heeft, waar wij de volledige installatie van server en integratie van de clients verrichten. De infrastructuur heeft een hoge beschikbaarheidsgarantie van 99,8% en u hoeft zich geen zorgen meer te maken over componenten, afschrijvingen, airconditioning en alle andere zaken die tijd en geld kosten.

Voordelen PaaS:

 • U betaalt voor onze PaaS-oplossing een vast bedrag per maand waarbij geen hoge opstartkosten mee gemoeid zijn.
 • Bovendien beschikt over een flexibele, online omgeving die u eenvoudig kunt opschalen als de business dit vereist.
 • Bijkomend voordeel is dat ServerDirect milieuvriendelijk is omdat het energieverbruik veel lager ligt dan bij traditionele servers
 • Flexibele afname van CPU, memory en storage die past bij uw omgeving
 • Een gecentraliseerde infrastructuur die altijd en overal beschikbaar is

Nadelen Cloud Computing

In het voorgaande hebben we vooral uit de doeken gedaan waarom Cloud Computing zo goed is. Er kleven echter ook enkele nadelen aan vast.

Afhankelijkheid van netwerk

Het duidelijkste nadeel van cloud computing is dat je afhankelijk bent van de internetverbinding.  Hoe betrouwbaar en snel is deze (bandbreedte, overboeking, latency)? Vaak moet er geïnvesteerd worden in een betere verbinding en zal er ook een redundantie hierin gewenst zijn (twee internetverbindingen van verschillende aanbieders). Op zich is dit geen probleem: Mega Bite levert eigen internetverbindingen  op vrijwel alle grote netwerken zoals KPN, Bbned, UPC en Ziggo. Maar de maandelijkse kosten zullen hoger uitvallen als u hogere garanties stelt en snelle verbindingen eist.

Afhankelijkheid van de Cloud aanbieder

We zeggen het eerlijk: U maakt zich met Cloud diensten ook afhankelijk met de aanbieder, zoals Mega Bite. Ook in ons datacenter kunnen storingen optreden. In het verleden zijn cloud diensten van Microsoft, Google en Amazon al een aantal keer geveld door grote storingen. Daarnaast kan ook ons netwerk aangevallen worden door hackers. U kunt er van uitgaan dat de beveiliging vanuit ons datacenter beter is geregeld dan wanneer u uw data in uw eigen omgeving onderbrengt, maar daar tegenover staat dat servers in een datacenter aantrekkelijker is voor hackers om op in te breken.

Data buiten de deur

Voor veel bedrijven is het een voordeel om hun data in een veilig datacenter onder te brengen, maar sommige bedrijven en organisaties mogen dit wettelijk niet. Dit betreft niet alleen streng beregelde ondernemingen zoals banken, maar bijvoorbeeld ook bedrijven die privacy-gevoelige informatie in huis hebben.